Inaktivera en enhet

Denna funktion kan ni använda om ni i er organisation har en enhet (t.ex. skola) som av någon anledning behöver inaktiveras för att den i nuläget inte är i bruk.

För att kunna hantera enheter behöver du ha rätt behörighetsnivå. Kontakta din administratör om du behöver hjälp med detta.

Hur du inaktiverar en enhet

Inaktivering av en enhet görs i redigeringsdialogen på en enhet. Du kan redigera denna:

• Via Din organisation och tabellen som visar era enheter genom att öppna hanteringsmenyn på enheten och välja Redigera skola
  • Via översikten av den specifika enheten och klicka antingen på redigeringspennan bredvid enhetsnamnet eller genom att öppna hanteringsmenyn till höger om redigeringspennan och välja Redigera skola

Läs gärna mer här hur du redigerar en enhet.

I redigeringsdialogen som öppnas kryssar du för kryssrutan Inaktiv och sparar.

Enheten får då statusen Inaktiv och alla elever som är registrerade på enheten blir också inaktiva.

Observera att det inte är möjligt att aktivera en elev så länge han/hon finns registrerad på en inaktiv enhet.

Översikt av inaktiva enheter

Du kan se alla era inaktiva enheter under Din organisation och i dess flik Inaktiva skolor. Denna flik visas endast för dig med behörighet att hantera enheter.