Välkommen till Prorenata Journal 3.0!

Prorenata Journal firar som företag 10 år och det firar vi med ny kostym. Det här är den största förändringen sedan starten 2009. Den 20 februari 2020 släpps det nya utseendet till alla användare, välkommen till Prorenata Journal 3.0!

Alfred Beckman, UX Lead på Prorenata, delar sina tankar och vision om Prorenata 3.0

"Det ska vara de här färgerna och detta typsnitt — och gärna kännas lite kommunalt chick". Så såg briefen ut 2010 när jag som nyutexaminerad designer fick uppgiften att designa både en grafisk profil och gränssnitt för det som skulle bli ProReNata Journal 2.0. Föga kunde jag ana att designen skulle överleva i nästan tio år och bli en central del av över 12 000 användares vardag.

Idag kan vi stolt presentera Prorenata Journal 3.0.

"Det ser lite ut som en tonårsblogg" är något som mer än en användare har sagt om den gamla designen. Med det nya gränssnittet, nya loggan och nya namnet går Prorenata in i 2020 som ett vuxnare system. Vårt mål med designen är en mognare och med avskalad design - utan att tappa personligheten.

Men ändringarna är mer än ren kosmetika. Prorenata Journal som system har vuxit organiskt där varje upphandling gett upphov till nya funktioner och ska passas in i det gamla. Ofta i ett rasande tempo med mer fokus på datasäkerhet och patientens integritet än systemets visuella design. Sedan ursprungsdesignen gjordes har Prorenata Journal vuxit till att bli ett mycket kraftfullt system anpassat till åtskilliga organisationers varierande krav. Men designen har med tiden blivit lite spretig och inkonsekvent.

Med den nya designen tar vi ett stort steg mot ett mer konsekvent, förutsägbart och lättförståeligt dokumentationssystem. Något vi kommer att fortsätta att förbättra med kommande versioner.

Vi har också gjort stora steg för att uppfylla WCAG 2.1 nivå AA, krav som gör Prorenata Journal tillgängligt för fler användare, oavsett funktionsvariationer.

Under huven håller vi kontinuerligt på att byta ut gammal teknik mot nyare mer moderna lösningar, både för frontend och backend. Detta är dock ett arbete som kommer ta tid då säkerhet och kvalitetssäkring alltid har högsta prioritet.

För den som är intresserad finns det möjlighet att ta del av kommande ändringar redan innan de släpps för alla. Med funktionen Förhandsläge kan du som användare själv välja att aktivera funktioner som inom kort kommer släppas till alla användare.

Vi bjuder också in alla att bli medlemmar i Prorenata Labb - vår användargrupp för produktutveckling. Med medlemmar i Prorenata Labb stöter och blöter vi nya ideér på saker som kanske kan bli en del av Prorenata Journal. Det är vårt sätt att se till att vi utvecklar lösningar ni som på bästa sätt fyller våra användares behov."

Nyheter i Prorenata Journal 3.0

• Nya färger
  • Nytt typsnitt
  • Bredare layout som anpassar sig efter webbläsarfönstret
  • Nytt tabellformat
  • Nytt rubrikformat
  • Nya ikoner
  • Omarbetad ärendevy (läs mer här)

Förändringar i layouten för elev/patientöversikten enhetsöversikten och journalsidan:

• Kontaktinformation för en elev/patient/vårdnadshavare/enhet är flyttad och finns nu på Elev/patientöversikten/enhetsöversikten under knappen “Visa kontaktinformation”. Detta är för att ge mer plats på elev/patientöversikten för elev/patientkort, bevakningar, ärenden, etc.
  • Elev/patientkort är flyttade från höger spalt till vänster spalt på elev/patientöversikten av samma skäl som ovan.
  • Varningar och Upplysningar har bytt utseende och fått ny placering (elev/patientöversiktens huvud) för att visas konsekvent oavsett vilken dokumentationsmapp som visas.

Jämförelsebilder mellan gamla och nya designen

Inloggningssidan

Hemsidan

Elev/patientöversikt

Listor & Tabeller

Om du har frågor är du välkommen att kontakta kundansvarig eller vår support.