Ta bort en grupp

Hur du tar bort en grupp

För att kunna ta bort en grupp behöver du ha rätt behörighet.

Det går att ta bort en grupp via något av följande alternativ:

• I tabellen under fliken Elev/patientgrupper kan du vid aktuell grupp klicka på  v pilen till höger i den aktuella raden. Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Ta bort elev/patientgrupp. Sedan klickar du på Ja, ta bort elev/patientgrupp för att bekräfta eller på Nej, avbryt för att avbryta.

• På den specifika gruppens översiktssida kan du ta bort gruppen genom att klicka på v pilen till höger om redigeringspennan och i funktionsmenyn välja Ta bort elev/patientgrupp. Sedan klickar du på Ja, ta bort elev/patientgrupp för att bekräfta eller på Nej, avbryt  för att avbryta.

• På organisationsenhetens översiktssida (om du har gruppen markerad som utvald) kan du ta bort gruppen genom att klicka på pilen till höger i den aktuella raden under Dina utvalda elev/patientgrupper. Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Ta bort elev/patientgrupp. Sedan klickar du på Ja, ta bort elev/patientgrupp för att bekräfta eller på Nej, avbryt för att avbryta.