Din sida/Hemsidan - om startsidan i Prorenata Journal

När du loggat in i Prorenata Journal kommer du till Din sida/Hemsidan, en startpunkt för journalsystemet. Här finns genvägar till information som du snabbt vill komma åt och funktioner som du använder i ditt dagliga arbete.

Din sida/Hemsidan

Din sida visar bland annat Dina utvalda, Dina senaste elever/patienter, Dina bevakningar, Dina länkar samt Dagens aktiviteter:

Dina utvalda

Här visas dina utvalda objekt. De olika objekten visas i respektive flik och du klickar på den specifika raden (t.ex. skola) för att öppna objektet.

Dina senaste elever/patienter

Dina senaste elever/patienter visar en sammanställning över de elever/patienter du senast arbetat med i systemet. Klicka på initialerna för att öppna elevens/patientens sida.

Dina bevakningar

Här listas de utgångna och de 10 närmast kommande bevakningarna.

Du kan redigera en bevakning genom att klicka på bevakningen alternativt öppna funktionsmenyn på aktuell bevakning och välja Redigera bevakning. I denna menyn kan du även:

• Boka i kalendern
  • Gå till elev/patient
  • Byta ansvarig
  • Markera bevakning som avklarad
  • Ta bort bevakning

Dina länkar

Dina länkar leder till externa hemsidor. Dessa kan du lägga in själv under Din organisation -> Organisationsöversikt -> Organisationslänkar.

Dagens aktiviteter

Här visas information från din kalender som påminnelse om dagens kalenderhändelser.

Du kan redigera en aktivitet genom att klicka på aktiviteten alternativt öppna funktionsmenyn på aktuell aktivitet och välja Redigera aktivitet. I denna meny kan du även:

• Gå till elev/patient

Verktygslådan

Din personliga verktygslåda kan du nå var du än befinner dig i systemet. Här kan du se dina notiser, utvalda objekt och Post-It-lappar.

Notiscentret hjälper dig att hålla dig uppdaterad på händelser som rör dig t.ex. när det sker ändringar i ärenden du är medlem av eller när nya elever/patienter läggs till i skolan/mottagningen. Klicka på Klockikonen för att öppna och stänga notiscenter:

Dina utvalda är de objekt du markerat för skolor/mottagningar, klasser, grupper och elever/patienter. Klicka på Stjärnikonen för att öppna dina utvalda Skolor/mottagningar, Skolklasser, Elev/patientgrupper eller Elever/patienter:

Post-It-lappar går att använda som t. ex. kom-ihåg-lapp. Du öppnar vyn genom att klicka på Post-It-ikonen: