Uppdatering av skanningprogramvara 21 mars 2019

Prorenata Journal använder programmet Dynamic Web TWAIN för att stödja skanning direkt till journalen. Detta program uppdaterades den 21 mars 2019.

Dynamic Web TWAIN kommer att uppdateras till version 14. Den tidigare versionen stöds därmed inte längre efter detta datum och alla användare behöver därför uppdatera till den nya versionen.

Vad behöver du göra?

Vad du behöver göra beror på om dina användare har rättighet att installera program på sina datorer eller inte samt vilket operativsystem som används.

Om dina användare har rättighet att installera program på sina datorer (Windows/Mac)

Om dina användare har administratörsrättigheter på sina datorer så behöver du inte göra någonting, användaren kommer att ombes uppdatera sitt program första gången de skannar efter uppdateringen. Läs mer om hur du uppdaterar till den senaste versionen av Dynamic Web TWAIN här.

Om dina användare inte har rättighet att installera program på sina datorer (Windows)

Om dina användare inte har administratörsrättigheter så måste en it-administratör uppdatera användarnas datorer med nya installationsfiler för skanningprogrammet. Detta måste göras före den 21 mars 2019 då Prorenata uppdaterar systemet. Installationen av den nya versionen kan göras när som helst innan den 21 mars, den förra versionen som redan är installerad påverkas inte.
Om användarna efter 21 mars inte har den nya versionen av skanningprogrammet så kommer de inte kunna skanna direkt till journalen förrän uppdateringen har installerats. Uppdateringen kan göras med den MSI-fil (Windows) som finns på nedanstående länk. Den gamla versionen av programmet (version 12) bör finnas kvar parallellt med den nya (version 14) under övergångstiden fram till 21 mars kl 16:00, därefter kan den gamla versionen avinstalleras.

Ladda ner MSI-fil (Windows)

Om dina användare inte kan installera program på sina datorer (Mac)

Om dina användare inte har administratörsrättigheter så måste du uppdatera dina användares datorer med nya installationsfiler för skanningprogrammet. På Mac kan inte den nya och den gamla versionen vara installerade parallellt utan när den nya versionen (version 14) installeras så avinstalleras automatiskt den gamla (version 12). Det innebär att om användarna inte har möjlighet att installera program själva på sina macOS-datorer så måste installationen ske synkroniserat med eller strax efter uppdateringen den 21 mars ca 16.00. För macOS-användare som själva kan installera program på sina datorer så rekommenderar vi därför att de gör det. Vill man sköta uppdateringen centralt så kan det göras med den PKG-fil (Mac) som finns på nedanstående länk:

Ladda ner PKG-fil (Mac)