Hur använder jag sökfältet i Prorenata Journal?

Sökfält

Sökfältet finns alltid tillgängligt högst upp på sidan oavsett var i systemet du befinner dig. Här kan du söka på elever/patienter genom att skriva in förnamn och/eller efternamn alternativt personnummer. När du ser elevens/patientens namn och klickar på det, så förs du till elev-/patientsidan. Obs! Om arkiverade elever/patienter syns i sökresultaten kan du justera i dina inställningar.  Om du önskar att visa alla elever/patienter klickar du på Klicka för att visa alla-knappen längst ner på listan. En dialogruta öppnas där alla hittade (inklusive arkiverade) elever/patienter visas.

För att söka, skriv i sökfältet eller använd kortkommandot Alt+F.

Vanlig sökning

En vanlig sökning påminner om den man gör i t.ex. Google. Du söker brett och får fler sökträffar.

Du kan söka fram elever/patienter genom att skriva in:

• Endast förnamn ex. Anna
  • Endast efternamn ex. Andersson
  • Både förnamn och efternamn tillsammans ex. Anna Andersson
  • Personnummer, vilken siffra som helst.

Snabbsökning

För att kunna använda snabbsökning måste denna funktion först aktiveras i din organisation. Kontakta din administratör/produktägare för att göra detta.

En organisation med många klasser eller elever/patienter kan använda snabbsökfunktionen i sökfältet. Denna sökfunktion tar inte hänsyn till klass eller organisationsenhet och personnummer måste inledas med 19 eller 20. I snabbsök kan du inte filtrera på klass eller klassnamn.

Du kan söka fram elever/patienter genom att skriva in:

• Endast förnamn ex. Anna
  • Endast efternamn ex. Andersson
  • Både förnamn och efternamn tillsammans ex. Anna Andersson
  • Personnummer (observera att personnumren börjar på 19 eller 20) ex. 19870708-123X