Administrera LabPortalen-användare

För att kunna administrera LabPortalen-användare krävs att du har rätt behörighet och att inställningen för att kunna skapa LabPortalen-användare är aktiverad för organisationen, kontakta ProReNata för att aktivera detta.

Skapa/redigera användares koppling till LabPortalen

1. Gå till organisationens sida genom att klicka på Din organisation. Klicka på fliken Organisationsöversikt och välj Användare. Välj LabPortalen-inställningar.Ska_rmavbild_2019-08-21_kl._13.10.42.png

2. Klicka på Ja, skapa en koppling till LabPortalenSka_rmavbild_2019-08-21_kl._13.11.32.png

3. En dialog för att skapa LabPortalen-koppling visas. Välj användarroll, beställningsnivå och eventuella övriga inställningar. Klicka på Spara.

Användarroller och beställningsnivåer

Möjliga användarroller:

Möjliga beställningsnivåer:

Övriga inställningar för användaren:

• Användaren kan signera resultat
  • Användaren kan spärra journalposter

Inaktivera användare

Det finns två olika alternativ för inaktivering av användare.

Inaktivera användaren helt hos LabPortalen:

• Gå till användaren och välj LabPortalen-inställningar.
  • Välj användarroll "Inaktiv" och klicka på Spara.

Inaktivera användarens koppling till LabPortalen i ProReNata Journal men inaktivera inte användaren hos LabPortalen:

• Gå till användaren och välj LabPortalen-inställningar.
  • Kryssa/bocka ur inställningen "Tillåt att användaren använder LabPortalen" och klicka på Spara