Hur du redigerar, kopierar eller tar bort en händelse i kalendern

Hur du ändrar tid på en befintlig kalenderhändelse genom att dra och släppa den

I kalendern kan du ändra datum och tid för en kalenderhändelse genom dra och släppa den till önskat läge. Placera muspekaren på den kalenderhändelse som ska uppdateras, dra och släpp den på önskat datum och tid. Datum och tid uppdateras då i händelsen, den övriga informationen såsom beskrivning är densamma.

1. Klicka på kalendern i sidhuvudet. Kalendern öppnas.
  2. Klicka på en befintlig kalenderhändelse, dra den till önskat datum och tid i kalender - släpp den.
  3. Kalenderhändelsen är nu uppdaterad med nytt datum och tid.

Hur du redigerar en händelse genom kalenderns funktionsmeny

1. Klicka på kalenderikonen i sidhuvudet. Kalendern öppnas.
  2. Klicka på en befintlig (redan inbokad) händelse i kalendern.
  3. Funktionsmenyn öppnas:

I den övre delen av funktionsmenyn ser du information om:

• Titel - vilken typ av kalenderhändelse t.ex. möte
  • Tid - datum och klockslag för den aktuella kalenderhändelsen
  • Användare - om kalenderaktiviteten är kopplad till en annan användares kalender som du har behörighet att se och läsa
  • Kategori - om kalenderaktiviteten är kopplad till en specifik kategori
  • Patient/elev - om kalenderaktiviteten är kopplad till en specifik patient/elev

I nedre delen av funktionsmenyn kan du välja att:

• Redigera
  • Kopiera
  • Ta bort
  • Skapa och skicka kallelse

Notera att om du enbart har läsrättighet till en annan användares kalender är bara valet Kopiera möjligt i menyn.

Hur du redigerar en kalenderhändelse

1. Klicka på Redigera för att göra ändringar.
  2. Kalenderhändelsen öppnas i ett fönster där du kan korrigera uppgifterna. Klicka på Spara när du är klar.

Hur du kopierar en kalenderhändelse

Om du redan har en kalenderhändelse kan du lätt kopiera informationen från denna och ändra datum/tid genom att klicka på Kopiera.

1. Klicka på en befintlig kalenderhändelse.
  2. Klicka på Kopiera.
  3. Ändra uppgifterna t.ex. lägg till nytt datum. Klicka på Spara.

Hur du tar bort en kalenderhändelse

1. Klicka på Kalender i sidhuvudet. Kalendern öppnas.
  2. Dubbelklicka på den kalenderhändelse som ska tas bort. Dialogrutan för Kalenderaktivitet öppnas.
  3. Klicka på Ta bort.

4. Bekräfta genom att klicka på Ja.

Kalenderhändelsen är nu borttagen.

Hur du skapar och skickar kallelse i kalenderns funktionsmeny

Du kan läsa mer om Kallelse och SMS här

1. Klicka på kalendern i sidhuvudet. Kalendern öppnas.
  2. Klicka på en befintlig kalenderhändelse.
  3. Klicka på Skapa och skicka kallelse
  4. Klicka på Standardkallelse.

5. Ändra i text i Kallelsetextrutan vid behov, klicka sedan på Skriv ut/skicka kallelse.Skriv_ut_kallelse.png
  6. Välj mellan Dela via ProReNata Fildelning, Spara filen på din dator eller Öppna för utskrift.

För att avbryta, klicka på X i högra hörnet.