Säkerhetsinställningar

Det finns nu möjlighet för dig som administratör att på organisationsnivå göra inställningar för lösenordskrav, både längd och komplexitet samt intervall för lösenordsbyte.

För att göra inställningarna klickar man sig in på Din Organisation -> Organisationsöversikt -> Inställningar. Här väljer man sedan Skärmlåsningstid samt Lösenordskrav. Förvalt lösenordskrav kommer att vara som på bilden nedan och minsta möjliga längd sex (6) tecken.

(Skärmlåsningstid innebär antal minuter som användaren kan vara inaktiv innan skärmen låser sig och man behöver låsa upp med personligt lösenord. När man varit inaktiv i 60 minuter efter skärmlåsningen loggas man ut och behöver då på nytt både användarnamn, personligt lösenord och tillfälligt lösenord för att logga in i ProReNata.)

Om man klickar i rutan Användare måste byta lösenord så kommer rutan upp där man väljer antal dagar som användaren får behålla ett och samma lösenord. När perioden passerat kommer användare, vid inloggning, ombes att välja ett nytt lösenord.