Hur loggar jag in med SITHS-kort?

För att logga in till ProReNata Journal med SITHS-kort måste du ha ett giltigt SITHS-kort samt en dator med Net iD installerat, en kortläsare och en uppdaterad webbläsare som fungerar tillsammans med Net iD. SITHS-kort inloggningen måste vara påslagen i er organisation. För att slå på SITHS-kort som inloggningsmetod kontakta ProReNata.

För att logga in med SITHS-kort gör du så här:

1. Börja med att sätta SITHS-kortet i kortläsaren.
  2. Starta därefter webbläsaren (t ex Internet Explorer 11, Chrome)
  3. Gå till ProReNata Journal inloggningssidan
  4. Välj SITHS-kort som inloggningsmetod.
  5. Välj certifikat för autentisering (legitimering) och tryck OK.
  6. Ange din PIN-kod för autentisering (legitimering) och välj Jag legitimerar mig.
  7. Ange ditt ProReNata Journal lösenord och tryck Enter.

Webbläsare

Microsoft Windows: Internet Explorer 11 (rekommenderas), Chrome eller Firefox

Lyckad inloggning

Efter en lyckad inloggning med hjälp av SITHS-kort kan du ta ut kortet ur kortläsaren och fortsätta ditt arbete i ProReNata Journal.

För att med säkerhet helt avsluta en session och radera information om certifikat och PIN-kod ska
webbläsaren stängas av helt efter ett avslutat arbetspass i ProReNata Journal (genom att klicka på Logga ut knappen i övre högra hörnet).

Misslyckad inloggning

Om du inte lyckas logga in i ProReNata Journal med SITHS-kortet, gör så här:

1. Ta ut kortet ur kortläsaren. Kontrollera att chippet på kortet inte är smutsigt (t ex gnugga försiktigt mot näsduk.
  2. Stäng webbläsaren.
  3. Sätt in kortet, kontrollera att det är ordentligt isatt.
  4. Öppna därefter webbläsaren.
  5. Kontrollera att Net iD är installerat och fungerar (se nedan).
  6. Kontrollera att SITHS-kortet fungerar (se nedan).

Observera att programmet Net iD måste vara installerat på datorn. Om det inte finns installerat, kontakta er administratör eller tekniskt ansvarig för installation av programmet.

Net iD kan laddas ner här. Där finns även länk för att validera att Net iD och SITHS-kortet fungerar.