Biblioteket

I ProReNata Journal finns stöd för att lagra olika typer av interna och externa blanketter, riktlinjer, styrdokument och diverse filer i Biblioteket. Det är ett gemensamt bibliotek för alla användare i organisationen. Här kan användare ladda ner eller skriva ut dokument som hanteras traditionellt på papper t.ex. via posten.

Du hittar Biblioteket på Hemsidan, klicka på ikonen med böcker.

För att lättare få en överblick över filerna i Biblioteket kan du skapa delkategorier, t.ex Metodbok, Formulär och Utbildningsmaterial. Klicka på Ny delkategori. Delkategorierna syns då i den gula rutan till höger. Man kan redigera texten som visas under kategorinamnet genom att klicka på knappen Redigera. Det går att ändra ordningen på delkategorierna genom att dra och släppa de blå mapparna i den ordning man önskar.

För att lägga till filer i Biblioteket klickar du på Bifoga filer i menyfliken.

För att ta bort eller flytta filer i Biblioteket klickar man på den blå funktionspilen v vid filnamnet och väljer antingen Ta bort filen eller Flytta filen.

Man kan ta bort en kategori genom att klicka på den blå funktionspilen v vid kategorinamnet och välja Ta bort kategorin. Observera att samtliga filer som är kopplade till kategorin kommer att tas bort när detta genomförs.