Hantera mottagare för ProReNata Fildelning

För att dela en fil måste du skapa ett delningskonto för den person som du vill dela filen med, du kan antingen göra detta via Listor & Tabeller eller samtidigt som du ska dela filen.

Varje användare har en personlig mottagarlista som hanteras av användaren själv.

En användare med administratörsrättigheter kan lägga till och redigera mottagare i organisationens samlade lista över mottagare, som samtliga användare i organisationen kan använda sig av.

För att lägga till en mottagare via listor och tabeller:

1. Gå till modulen Listor & Tabeller.
  2. Välj fliken Fildelningar.
  3. Klicka på Ny mottagare.
  4. Fyll i namn, email och mobilnummer för den nya mottagaren. Mobilnumret behövs för att kunna använda säker inloggning med sms-koder.
  5. I rutan Beskrivning finns möjlighet att förtydliga mottagarens funktion eller roll.
  6. Ett välkomstmail skickas till den nya mottagaren med en inloggningslänk. Denna länk är personlig och måste sparas.

Redigera en mottagare via listor och tabeller:

I listan över mottagare kan man välja en mottagare att redigera. I redigeringsmenyn finns följande redigeringsalternativ:

• Redigera, I denna meny kan namn, mailadress och telefonnummer redigeras
  • Ta bort mottagare, Raderar mottagaren och informationen
  • Skicka välkommen-mail, Skickar ett välkommen-mail till angiven mottagare
  • Återställ lösenord, Om mottagaren glömt bort sitt lösenord kan användaren ställa om lösenordet.
  • Lås upp användare, Om ett mottagarkonto är låst visas det i listan, här kan användaren välja att aktivera kontot igen om så önskas.