Skicka och ta emot Journalkopior i ProReNata

Obs! Att skicka och ta emot digitala journalkopior i ProReNata är endast möjligt mellan ProReNata-användare.

För att kunna skicka och ta emot journalkopior måste funktionen vara påslagen i er organisation samt vara aktiverad för de yrkesroller som ska ha möjlighet att hantera journalkopior. För att slå på funktionen kontakta ProReNata.

Varje skola/mottagning i ProReNata har per dokumentationsmapp en unik journalkopieringskod, denna kod visas på skolan/mottagningen för alla användare som kan ta emot journalkopior i specifika skolan/mottagningen. Journalkopieringskoden eller koderna visas under
fliken Översikt på aktuell enhet (skola eller mottagning):

När man skickar en journalkopia via ProReNata skickas följande uppgifter med:

• Anteckningar (Ej signerade anteckningar skickas med som låsta)
  • Elevkort
  • Varningar
  • Upplysningar
  • Tillväxtkurvor & vaccinationskort

Följande uppgifter skickas EJ med:

• Kontaktuppgifter
  • Kontaktpersoner
  • Foto
  • Flagga för Avliden/skyddad identitet
  • Bevakningar
  • Checklistor
  • Okopplade anteckningar (om okopplade anteckningar finns genereras en varning om detta)

Journalkopieringskoden överlämnas till den skola/mottagning som skickar journalen.

För ytterligare information om att skicka/ta emot journalkopior se nedan länkar:

Skicka Journalkopia

Ta emot Journalkopior

Dela journal med en icke ProReNata-användare? Läs mer här!