Hur öppnar jag PDF-filer i webbläsare?

Så här kan du öppna PDF-filer på en websida (välj webbläsare nedan för att sätta i gång):

Google Chrome:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv chrome://plugins/ i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Aktivera bredvid Chrome PDF Viewer.

Mozilla Firefox:

1. Väj Verktyg-ikonen högst upp till höger i webbläsaren och klicka på Tillägg.
  2. I fönstret som visas klicka på fliken Insticksprogram och välj Adobe Acrobat eller Adobe Reader.
  3. Välj ett alternativ i listrutan bredvid namnet på plugin-programmet:
  • Aktivera alltid anger att plugin-programmet ska öppna PDF-filer i webbläsaren
  • Fråga före aktivering innebär att du uppmanas att aktivera plugin-programmet när du öppnar PDF-filer i webbläsaren
  • Aktivera aldrig stänger plugin-programmet så att PDF-filer inte öppnas i webbläsaren

Apple Safari:

1. Välj Safari-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Välj Säkerhet i inställningsfönstret och klicka på Hantera webbplatsinställningar för Internetinsticksfiler.
  4. Välj Adobe Reader i listan med plugin-program. Under alternativet Vid besök på andra webbplatser ska du välja Tillåt alltid i listrutan och sedan klicka på Klar. Detta anger att plugin-programmet för Adobe Reader ska användas i webbläsaren för att visa PDF-filer.

Internet Explorer 11:

1. Klicka på kugghjulsikonen högst upp till höger i webbläsaren (Verktyg) och välj Hantera tillägg.
  2. Välj Verktygsfält och tillägg under Tilläggstyper.
  3. Välj Alla tillägg på menyn Visa. Obs! Om du inte ser tillägget Adobe PDF Reader provar du med de andra alternativen på menyn. På vissa system visas tillägget till exempel när du väljer Kör utan behörighet.
  4. Klicka på knappen Aktivera för Adobe PDF-reader. Aktivera anger att tillägget Adobe PDF Reader ska öppna PDF-filer i webbläsaren.