Hur rensar jag webbläsarens cacheminne?

Hur du rensar cacheminnet och tar bort cookies (välj webbläsare nedan för rätt instruktion)

Google Chrome

1. Välj Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Rensa webbinformation.
  3. Markera kryssrutorna bredvid Cookies och andra webbplatsdata och Cachade bilder och filer.
  4. I rutan Tidsintervall välj Genom tiderna i menyrutan högst upp om du vill radera allt.
  5. Klicka på Rensa data.

Mozilla Firefox

1. Välj Firefox-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Sekretess & säkerhet.
  4. Klicka på länken Rensa historik... En dialogruta öppnas, Rensa ut tidigare historik.
  5. För Tidsintervall att ta bort, välj All historik.
  6. Under Historik, kryssa i alla alternativ - Besökta sidor och filhämtningshistorik, Aktiva inloggningar, Formulär-och sökhistorik, Kakor och Cache.
  7. Klicka på Ta bort.

Apple Safari

1. Välj Safari-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Klicka på Rensa historik.
  3. I rutan för Rensa, välj all historik
  4. Klicka på Rensa historik.

Internet Explorer 11

Observera att denna webbläsare inte stöds efter den 10 september 2020

1. Klicka på kugghjulsikonen högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Säkerhet och klicka på Ta bort webbhistorik.
  3. Avmarkera alla rutor förutom Temporära Internetfiler och webbplatsfiler.
  4. Klicka på Ta bort.

Microsoft Edge

Observera att denna webbläsare bara stöds från version 83 och uppåt fr.o.m. 10 september 2020

1. Under Microsoft Edge (i webbläsarens verktygsfältet), välj Inställningar  > Sekretess och tjänster.
  2. Under Rensa webbdata, klicka på Välj vad du vill rensa.
  3. Välj ett tidsintervall i rullgardinsmenyn Tidsintervall.
  4. Välj de typer av data som du vill rensa (beskrivningar finns i tabellen här).
  5. Klicka på Rensa nu.