Skriva ut

Utskrifter i ProReNata Journal använder sig av pdf-filer. Beroende på vilken webbläsare du använder och om du har Acrobat Reader installerad så innebär det att det kan se lite olika ut när du skriver ut sidor från ProReNata. Dessa instruktioner är därför generellt hållna, längre ner i artikeln hittar du specifika instruktioner för olika webbläsare.

Det finns möjlighet att få med utskrivarens namn och titel på samtliga dokument som skrivs ut från ProReNata Journal, undantaget specifika utskriftsmallar kopplade till journalanteckningar. Detta kan du som administratör välja under organisationsinställningar

För att skriva ut i ProReNata Journal gör du så här:

1. Gå till sidan som du vill skriva ut (t. ex. journal, journalanteckning, kalender, kontroller).
  2. Klicka på Skriv ut knappen i knappraden eller klicka på hanteringsmenyn och välj Skriv ut alternativ.
  3. Du får nu upp en förhandsvisning i form av en pdf-fil av det du ska skriva ut och din webbläsare kommer att automatiskt fråga dig om du önskar att skriva ut sidan. Klicka på Skriv ut knappen om du önskar att skriva ut direkt.
  4. Om du stänger webbläsarens dialogruta kommer förhandsvisningen att visas. Klicka på Öppna för utskrift knappen för att öppna pdf-filen i ett nytt fönster. Härifrån kan du nu skriva ut pdf-filen på olika sätt beroende på vilken webbläsare du har.
      • Klicka på Skriv ut knappen i webbläsarens dialogruta som dyker upp automatiskt
      • Om du har Acrobat Reader installerat så kan du klicka på skrivarikonen (se bild till höger)PDF%20Print.png
      • Om du inte har Adobe Reader installerat så kan du skriva ut genom att gå till webbläsarens meny och klicka på Arkiv och Skriv ut
      • Om du inte lyckas skriva ut eller om du får ut en tom sida när du skriver ut så kan du se nedan under felsökning

Felsökning

Jag lyckas inte skriva ut och får heller inte upp någon förhandsvisning av utskriften

Om du inte får upp någon förhandsvisning eller om felmeddelandet Stöd för visning av PDF filer saknas visas när du trycker på knappen Skriv ut kan det bero på att Adobe Acrobat eller Adobe Reader är inte aktiverat i din webbläsare. Här hittar du mer information om hur man aktiverar det.

Alternativt kan du klicka på knappen Spara filen på din dator och sedan spara pdf-filen på din hårddisk och skriva ut den därifrån.  Obs! Några webbläsare frågar dig om du önskar att ladda ner eller öppna filen efter du har klickat på Spara filen knappen. Både alternativen sparar filen på din dator! Om det är sekretesskyddat material så måste du komma ihåg att ta bort den när du är färdig.

Jag får upp en konstig utskrift som inte ser ut som jag förväntar mig

Detta kan hända om du väljer att skriva ut från webbläsaren istället för att använda ProReNata Journals Skriv ut knapp. Använd istället Skriv ut knappen i ProReNata Journal.

Inget fönster öppnas när jag trycker på Öppna för utskrift

Du kanske har blockerat popup-fönster som ProReNata Journal använder för att visa utskriften. Här hittar du mer information om hur man tillåter popup-fönster.

Inget av detta hjälper?

Hör av dig till support@prorenata.se!