Hur söker jag i listor och tabeller?

Sökning är en funktion du använder när du vill söka i listor och tabeller efter t ex bevakningar, kontroller eller varningar.

Det gör du så här:

1. Gå till Listor och tabeller och välj kategori att söka i (t ex Varningar).
  2. Klicka på Sök knappen i knappraden. En filtering-ruta dyker upp.
  3. Fyll i de sökkriterier du vill söka på (se nedan). Sökning genomförs och resultat visas på sidan.
  4. För att återställa sökningen klicka på Sök knappen i knappraden.

Följande sökurval kan göras:

Bevakningar:

• Rubrik: skriv rubriken du vill söka efter och tryck på Enter
  • Kategori: välj en eller alla från listan
  • Journalflik: välj en eller alla från listan
  • Ansvarig (om tillämpligt): välj en eller alla användare som är ansvarig för bevakningen
  • Avklaras senast: välj tidsintervall
  • Avsändare: välj en eller alla från listan

Upplysningar och varningar:

• Skola/mottagning: välj en eller alla från listan
  • Skolklass (om tillämpligt): ange skolklass och tryck på Enter
  • Typ: ange upplysning/varningstyp och tryck på Enter
  • Anteckning: ange anteckningen du vill söka efter och tryck på Enter

Okopplade anteckningar:

Du kan söka på:

• Patient/Elev genom att t.ex. ange 'An' och få upp alla patienter/elever som innehåller 'an' i namnet (både för- och efternamn). Går också att söka på t.ex. '12' och då få fram patienter/elever som har '12' i sitt personnummer.
  • Enhet genom att t.ex. ange 'Te' och få fram okopplade anteckningar till specifik enhet/enheter som innehåller 'te' i enhetsnamnet.
  • Anteckning genom att t.ex. ange 'Or' och få fram de anteckningar som innehåller 'or' och som har en okopplad anteckning.

• Koppling genom att t.ex. ange 'Va' och får fram de kopplingar som innehåller 'va' i kopplingsnamnet.

Du kan sortera på:

• Patient/Elev genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning (Efternamn) i stigande/fallande ordning
  • Anteckning genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning i stigande/fallande ordning
  • Datum genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i stigande/fallande ordning
  • Koppling genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning i stigande/fallande ordning
  • Senaste datum genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i stigande/fallande ordning

Du kan filtrera på (Dina och andras okopplade anteckningar):

• Ansvarig och enbart visa okopplade anteckningar till vald ansvarig användare.