Hur söker jag i Listor & Tabeller?

Sökning är en funktion du använder när du vill söka i listor och tabeller efter t.ex. bevakningar, kontroller eller varningar.

Hur du söker i Listor & Tabeller

1. Gå till Listor & Tabeller och välj kategori att söka i (t.ex. Varningar).
  2. Klicka på Sök-knappen i knappraden. En filteringsruta öppnas.
  3. Fyll i de sökkriterier du vill söka på (se nedan). Sökning genomförs och resultat visas på sidan.
  4. För att återställa sökningen klicka på Sök-knappen i knappraden.

Följande sökurval kan göras

Bevakningar

• Rubrik: skriv rubriken du vill söka efter och klicka på Enter
  • Kategori: välj en eller alla från listan
  • Dokumentationsmapp: välj en eller alla från listan
  • Ansvarig (om tillämpligt): välj en eller alla användare som är ansvarig för bevakningen
  • Avklaras senast: välj tidsintervall
  • Avsändare: välj en eller alla från listan

Upplysningar och varningar

• Skola/mottagning: välj en eller alla från listan
  • Skolklass (om tillämpligt): ange skolklass och klicka på Enter
  • Typ: ange upplysning/varningstyp och klicka på Enter
  • Anteckning: ange anteckningen du vill söka efter och klicka på Enter

Okopplade anteckningar

Du kan söka på:

• Patient/Elev genom att t.ex. ange 'An' och få upp alla patienter/elever som innehåller 'an' i namnet (både för- och efternamn). Går också att söka på t.ex. '12' och då få fram patienter/elever som har '12' i sitt personnummer.
  • Enhet genom att t.ex. ange 'Te' och få fram okopplade anteckningar till specifik enhet/enheter som innehåller 'te' i enhetsnamnet.
  • Anteckning genom att t.ex. ange 'Or' och få fram de anteckningar som innehåller 'or' och som har en okopplad anteckning.

• Koppling genom att t.ex. ange 'Va' och får fram de kopplingar som innehåller 'va' i kopplingsnamnet.

Du kan sortera på:

• Patient/Elev genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning (Efternamn) i stigande/fallande ordning
  • Anteckning genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning i stigande/fallande ordning
  • Datum genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i stigande/fallande ordning
  • Koppling genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i bokstavsordning i stigande/fallande ordning
  • Senaste datum genom att klicka på ↕ och då sortera dessa i stigande/fallande ordning

Du kan filtrera på (Dina och andras okopplade anteckningar):

• Ansvarig och enbart visa okopplade anteckningar till vald ansvarig användare.