Hur redigerar jag en elev/patients uppgifter?

Hur du redigerar en elev/patients uppgifter

För att kunna redigera en elev/patient behöver du ha rätt behörighet. Kontakta din administratör för att få hjälp med behörigheten.

Hur du öppnar du redigeringsdialogen

Du kan redigera en elev/patient via något av följande alternativ:

• I tabellen under fliken Aktiva elever/patienter kan du klicka på aktuell elev/patient. Klicka sedan på v pilen till höger i den aktuella raden. En funktionsmeny öppnas, klicka på Redigera elev/patient.

• I tabellen på en skolklass genom att på aktuell elev/patient klicka på v pilen till höger i den aktuella raden. En funktionsmeny öppnas, klicka på Redigera elev/patient.

• I tabellen på en elev/patientgrupp genom att på aktuell elev/patient klicka på v pilen till höger i den aktuella raden. En funktionsmeny öppnas, klicka på Redigera elev/patient.

• Den specifika elevens/patientens översiktssida genom att klicka på redigeringspennan bredvid elev/patientnamnet.

• Pilen till höger om redigeringspennan på den specifika elevens/patientens översiktssida och i funktionsmenyn välja Redigera elev/patient.

• Organisationsenhetens översiktssida (om du har eleven/patienten markerad som utvald) genom att klicka på pilen till höger i den aktuella raden under Dina utvalda elever/patienter. En funktionsmeny öppnas, klicka på Redigera elev/patient.

I redigeringsdialogen kan du ändra följande information

• Förnamn
  • Efternamn
  • Personnummer
  • Kön
  • Avliden
  • Skyddade personuppgifter
  • Arkivera ej vid ersättningsimport
  • Flytta ej vid import

Klicka på Avbryt (Esc) om du vill stänga ner dialogen.

Klicka på Spara (Ctrl + Enter) (Windows) eller (Command+Enter) (Mac) för att spara ändring av elev/patient.