Hur skapar jag en rapportmall baserad på en journalmall?

Obs! För att skapa en rapportmall så behöver du tillräckliga rättigheter!

Om du behöver analysera eller få statistik om specifika journalanteckningar (t ex hälsosamtal, längd- och viktmätning, utvärdering eller enkät) så finns ett enkelt sätt för att skapa en rapportmall baserad på en journalmall. Det gör du så här:

1. Gå till modulen Listor och Tabeller.
  2. Klicka på fliken Rapporter.
  3. Klicka på Ny rapportmall i knappraden.
  4. En dialogruta dyker upp där du kan ange en titel för rapporten.
  5. Välj en journalmall från listan Basera rapporten på en journalmall och tryck på Spara. Du kan sedan konfigurera och ändra rapportmallinställningar.

När du tycker på Spara försvinner dialogrutan och rapportmallen visas. Det finns redan ett eller flera urvalskriterier (det beror på vilken journalmall du valde) och kolumner som kommer från dessa journalmallsrader. Om du har bestämda radtyper i din journalmall så kommer att några beräkningar visas:

• Medelvärde kommer att beräknas för rader av typ heltal, längd, vikt
  • Antal anteckningar grupperade per värde kommer att beräknas för rader med flerval: välj en, flerval - välj flera, ja/nej med kommentar vid ja

Du kan lägga till ytterligare beräkningar, urvalskriterier (t ex specifik skola eller mottagning, skolklass, kön eller händelsedatum) och konfigurera kolumner.