Om oönskad reklam i webbläsaren

Om du får fram oönskade popup-fönster eller reklam där du inte fått det tidigare kan det bero på att en oönskad plugin eller s.k. reklamprogram (eng. adware) installerats till din webbläsare. De kan t. ex. följa med nedladdade gratisprogram från internet eller installerats av en hemsida med dåliga avsikter.

Vi rekommenderar att du försöker hålla din webbläsare ren från sådana program då de inte bara stör och saktar ner datorn utan dessutom kan introducera säkerhetsrisker, både i ditt användande av ProReNata Journal och ditt surfande i övrigt.

Hur man bäst rensar sin webbläsare från skadliga eller störande program skiljer sig beroende vilket operativsystem du har och vilken webbläsare du använder.

Vi rekommenderar att du kontaktar din IT-support för hjälp med detta.

För dig som vill rensa datorn på egen hand så finns mycket information online, framförallt på engelska. En sökning på "remove adware" bör ge dig gott om information.

På svenska finns till exempel Googles artikel om artikel om hur man hanterar skadlig programvara, som täcker en rad olika webbläsare. Norton har också flera bra artiklar på svenska för både Windows och Mac. Har du fått oönskade verktygsfält i din webbläsare i Windows kan den här artikeln från Norton vara till hjälp.