Hur kopplar jag en YubiKey till en användare?

För att kunna koppla en YubiKey krävs det att du är minst underadministratör för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta en administratör eller din produktägare, om du själv är administratör eller produktägare, kontakta ProReNata på support@prorenata.se.

För att koppla en YubiKey-nyckel till en användare gör du så här:

1. Gå till användarens inställningssida genom att gå till din organisationssida, klicka på fliken Organisationsöversikt och välj sedan Användare.
  2. Klicka på hanteringsmenyn och välj sedan Redigera inloggning.
  3. I dialogrutan som dyker upp välj du från listan Kopplade YubiKey-nycklar den nyckel som du vill koppla till användaren. Obs! Nyckelns nummer är det nummer som står på nyckeln förutom eventuella inledande nollor. Endast aktiva nycklar som är inte kopplat till en annan användare listas. Om nyckeln är kopplad till en annan användare måste nyckeln avkopplas först.
  4. Klicka på Spara.

Alternativ gör så här:

1. Gå till Organisationsöversikt och välj sedan YubiKeys.
  2. Klicka på hanteringsmenyn för nyckeln som du vill koppla till en användare och välj Koppla till användare.
  3. I dialogrutan som dyker upp välj användaren.
  4. Klicka på Spara.