Hur kopplar jag en YubiKey-nyckel till en användare?

För att kunna koppla en YubiKey-nyckel till en användare krävs det att du är minst underadministratör för din organisation. Om du inte är det men vill bli det, kontakta en administratör eller din produktägare. Om du själv är administratör eller produktägare, kontakta ProReNata på support@prorenata.se.

För att koppla en YubiKey-nyckel till en användare

1. Gå till användarens inställningssida genom att gå till din organisationssida, klicka på fliken Organisationsöversikt och välj sedan Användare.
  2. Klicka på hanteringsmenyn och välj sedan Redigera inloggning.
  3. En dialogruta öppnas. Välj den YubiKey-nyckel du vill koppla till en användare i  listan Kopplade YubiKey-nycklar. Obs! Nyckelns nummer är det nummer som står på nyckeln förutom eventuella inledande nollor. Endast aktiva nycklar som är inte kopplade till en annan användare listas. Om nyckeln är kopplad till en annan användare måste nyckeln frikopplas först.
  4. Klicka på Spara.

Alternativt gör så här

1. Gå till Organisationsöversikt och välj sedan YubiKeys.
  2. Klicka på hanteringsmenyn för nyckeln som du vill koppla till en användare och välj Koppla till användare.
  3. En dialogruta öppnas. Välj användare att koppla YubiKey-nyckeln till.
  4. Klicka på Spara.