Hur skapar jag ett nytt meddelande?

I Prorenata Journal kan du skapa, skicka och ta emot meddelanden till och från andra användare i din organisation.
När du skapar en konversation, kan du endast välja aktiva användare. Du kan koppla en patient till meddelandet. Interna meddelanden som avser en elev/patient räknas inte som anteckning. Det innebär att de inte behöver signeras och visas heller inte i journalen.

Alla interna meddelanden är personliga och kan inte läsas av användare som inte är tillagda i konversationen. Meddelanden når du genom att klicka på Meddelanden ikonen längst upp i fönstret:

Hur du skapar ett nytt meddelande

1. Klicka på Meddelanden i sidhuvudet.
  2. Klicka på Ny konversation i knappraden. En dialogruta öppnas där du kan ange Ämne genom kort beskrivning av föremålet.
  3. I fältet Mottagare - välj en, flera eller alla mottagare som du vill ska få meddelandet. Obs! Om du klickar på Välj alla så kommer du få upp en dialog om antalet mottagare är fler än 5 och du får där bekräfta om du vill gå vidare med detta antal.
  4. Det är också möjligt att lägga till mottagare efter meddelandet skickas. Läs längre ned hur du gör för att lägga till mottagare i efterhand.

5. Om nödvändigt, koppla en patient till meddelandet. Skriv bara ett par tecken i fältet Kopplad patient och välj patienten från listan. Efter att meddelandet skickas, kommer det att finnas en anteckning om meddelandet patientöversikten.
  6. Skriv meddelandet i fältet Meddelande.
  7. Klicka på Skicka meddelande. Dialogrutan försvinner då och du kan navigera vidare till inkorgen där meddelandet visas.

En konversation består (som vanligt) av flera meddelanden. Om du vill lägga till ett meddelande i en existerande konversation, använd Svara-knappen.

Hur du lägger till mottagare i en konversation

Om en mottagare saknas så kan du lägga till en eller flera nya mottagare i en konversation så här:

1. Gå till meddelandet genom att söka efter meddelandet på fliken Meddelanden i meddelandemodulen.
  2. Klicka på Lägg till mottagare i knappraden. En dialogruta öppnas och där kan du välja en eller flera mottagare som också ska få meddelandet.
  3. Klicka på Lägg till mottagare. Dialogrutan försvinner då och meddelandet skickas till en ny mottagare.

Obs! Alla som läggs till kan se alla tidigare meddelanden i konversationen.

Hur du svarar på ett meddelande

Antalet olästa meddelanden visas på fliken Meddelanden i modulen Meddelanden. Om du har fått ett nytt meddelande får du automatiskt ett e-postmeddelande från din organisationen med en länk till meddelandet. Om du får ett meddelande när du är inloggad i systemet, får du också ett meddelande i övre vänstra hörnet med en länk till det nya meddelandet.

1. Gå till meddelandet genom att söka i meddelanden eller klicka på länken i e-postmeddelandet.
  2. Klicka på Svara i knappraden. En dialogruta öppnas där du kan skapa svaret.
  3. Skriv meddelandet i fältet Meddelande.
  4. Klicka Skicka meddelande. Dialogrutan försvinner då och du navigerar vidare till inkorgen där meddelandet visas.