Hur dokumenterar jag pubertetsskattning?

Obs! För att dokumentera elevens pubertetsskattning, måste din journal ha anteckningsmallen Längd-och Viktmätning, Tillväxt eller en annan anteckning med en pubertetsskattningsrad. Om du inte hittar anteckningsmallen, kontakta din administratör eller produktägare. Om du är administratör eller produktägare och behöver hjälp, kontakta Prorenata support.

Hur du dokumenterar pubertetsskattning

1. Gå till elevens sida genom att söka i sökfältet eller klicka dig via din skola/mottagning.
  2. Klicka på Ny anteckning-knappen och välj Längd-och Viktmätning eller Tillväxt från listan över tillgängliga anteckningsmallar. En dialogruta dyker upp där du kan dokumentera pubertetsskattning enligt Tannerskala:
  • Bröst/Könsorgan: Här anges värde för olika faser i pubertal tillväxt. Värdet anges i skala I-V (enligt Tanner).
  • Pubesbehåring: Här anges värde för olika faser i pubertal tillväxt. Värdet anges i skala I-V (enligt Tanner).
  • Menarche: Datum för första menstruationen. Detta fält visas bara i flickors journaler.
  • Testikelvolym: höger och vänster anges i ml (1-25). Detta fält visas endast i pojkars journaler.

Pubertetsskattning visas i elevens tillväxtkurva och tillväxttabell.