Avsluta ett användarkonto

När en användare avslutar sin anställning i organisationen eller flyttar till en annan organisation så måste den användarens åtkomst till information och systemrättigheter dras in eller ändras.

Det kan gå till på följande sätt:

1. Användaren åtgärdar alla sina oavklarade bevakningar eller överför bevakningarna till en annan användare i organisationen.
  2. Användaren avbokar alla öppna kalenderhändelser eller överför kalenderhändelser till en annan användares kalender. För att göra det behöver man få tillgång till en annan användares kalender.
  3. Administratör/produktägare överför funktionen (ej avklarade bevakningar, post-it lappar, pågående ärenden) till en annan användare i organisation.
  4. Administratör/produktägare inaktiverar användarens konto.
  5. Administratör kopplar bort YubiKey från användarens konto och kan sedan koppla nyckeln till en annan användares konto.

Obs! För att kunna avsluta ett användarkonto krävs det att du är administratör/produktägare för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta din produktägare, eller om du själv är produktägare, kontakta ProReNata på support@prorenata.se.