Kallelse och sms-påminnelse

Kallelse

När du skapar en kalenderhändelse kan du skriv ut och skicka en kallelse till patienten (om din händelse är kopplad till en patient).

Så här gör du det:

1. Gå till kalender genom att klicka på Kalender i sidhuvudet. Alternativt gå till Elevöversikt och klicka på Boka i kalendern knappen eller via menyn Använd elev för att...
  2. Skapa en kalenderhändelse eller dubbelklicka på en befintliga kalenderhändelse.
  3. Klicka på Spara och skriv ut kallelse. En dialogruta dyker upp där du hittar den text som kommer att skrivas ut på kallelsen. Om det finns tillagt är det här som organisationens och/eller din personliga kallelseinformation kommer in. Du kan även välja att komplettera informationen med fritext som gäller aktuell patient om så önskas.
  4. Vill du ha specifika kallelsemallar för olika besök kan vi hjälpa dig att skapa dessa mallar. Kontakta supporten för mer information!
  5. Om besöket bokas i annans kalender som du har behörighet till,  t ex skolläkarens, kommer dennes namn på kallelsen.

Sms-påminnelse

Om du önskar att ett påminnelse skickas till patienten via sms så kan du välja när påminnelse ska skickas (två dagar innan, dagen innan, samma dag eller en timme innan), ange/välj mobilnummer och klicka på Spara.

Obs! För att skicka sms-påminnelse till en patient, måste er organisation aktiveras för detta. Om det inte är aktiverat så kontakta din administratör, eller om du själv är administratör så kontakta ProReNata support.