Hur skapar jag en patient med utländskt personnummer?

För att skapa en patient med utländsk personnummer, måste ditt konto aktiveras för detta. Om det är inte aktiverad, kontakta din administratör, eller om du själv är administratör, kontakta ProReNata support.

För att skapa en patient med utländsk personnummer, gör följande:

1. Gå till mottagnings sida.
  2. Klicka på knappen Ny patient.
  3. Fyll i förnamn och efternamn.
  4. Fyll i personnummer i fältet Personnummer - id.
  5. Välj landet i rullgardinsmenyn Personnummer - nationalitet.
  6. Klicka på knappen Spara.

Om Okänd nationalitet väljs, ange patientens födelsedatum i fältet Personnummer - id i ordningen år-månad-dag (ÅÅÅÅMMDD), därefter kan valfri, unik serie bokstäver eller siffror användas. Läs mer om olika nationaliteters personnummer här.