Aktivera eller inaktivera en användare

I Prorenata Journal skiljer vi på aktiva och inaktiva användare. En aktiv användare har möjlighet att logga in, en inaktiv användare kan inte logga in. När en användare är inlagd i Prorenata Journal kan man av arkiveringsskäl inte ta bort den. Man kan istället inaktivera användaren. Hen kan då inte logga in och räknas heller inte avseende debitering.

Obs! För att kunna aktivera/inaktivera en användare så krävs att du är organisationsadministratör för din organisation. Om du inte är det, kontakta din administratör eller din produktägare. Om du själv är administratör eller produktägare, kontakta Prorenata support..

Du hittar aktiva användare genom att klicka på Din organisation-modulen, välj Organisationsöversikt och därefter Användare. Aktiva användare visas i fliken Användare (aktiva). Inaktiva användare visas i fliken Användare (inaktiva).

Hur du aktiverar/inaktiverar en användare

1. Gå till Din organisation -> Organisationsöversikt -> Användare.
  2. Gå till användaren som du önskar att aktivera/inaktivera.
  3. Klicka på v hanteringsmenyn, klicka därefter på knappen Aktivera/Inaktivera.