Aktivera eller inaktivera en användare

I ProReNata Journal skiljer vi på aktiva och inaktiva användare. En aktiv användare har möjlighet att logga in, en inaktiv användare kan inte logga in. När en användare är inlagd i ProReNata kan man av arkiveringsskäl inte ta bort den. Dock kan man inaktivera användaren. Han eller hon kan då inte logga in och räknas heller inte avseende debitering.

Obs! För att kunna aktivera/inaktivera en användare så krävs att du är organisationsadministratör för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta en administratör eller din produktägare, om du själv är administratör eller produktägare, kontakta ProReNata.

Du hittar aktiva användare genom att klicka på Din organisation modulen, välj Organisationsöversikt och välj sedan Användare. Aktiva användare visas i fliken Användare (aktiva). Inaktiva användare visas i fliken Användare (inaktiva).

För att aktivera/inaktivera en användare gör du så här:

1. Gå till användaren som du önskar att aktivera/inaktivera.
  2. Klicka på hanteringsmenyn och tryck sedan på knappen Aktivera/Inaktivera.