Skapa rapportmall

Obs! För att skapa en rapportmall så behöver du erforderliga rättigheterOm du inte har möjlighet att skapa rapportmallar själv så kontakta din administratör.

För att skapa en rapportmall, gör så här:

1. Gå till modulen Listor och Tabeller.
  2. Klicka på fliken Rapporter.
  3. Klicka på Ny rapportmall i knappraden.
  4. En dialogruta dyker upp där du kan ange en titel för rapporten och en beskrivning. Här du kan också välja om du vill skicka mail när rapporten är färdig och i så fall ange vilken mailadress den ska skickas till. Om du vill att rapporten ska genereras automatiskt, så välj även om rapporten ska genereras dagligen, varje vecka eller varje månad.
  5. Tryck Spara. Dialogrutan försvinner då och du navigerar vidare till sidan där du kan konfigurera rapporten.