Hur flyttar jag en elev/patient inom den egna skolan/mottagningen?

Obs! För att kunna flytta en elev/patient så krävs att du är administratör för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta din administratör.

Elev/patientförflyttningar sidan når du så:

1. Gå till Din organisation och välj Organisationsöversikt in knappraden.
  2. Välj Elev/Patientförflyttningar.
  3. Välj Flytta en elev/Flytta en patient för att starta guiden för Elev/Patientförflyttning.

Förflyttnings guide

För att utföra en elev/patientförflyttning får du hjälp av guiden som tar dig igenom processens 3 steg. Det finns en kort förklaring för varje steg på vänster sida i guiden.

1. Flyttas var?

• Skriv in ett par tecken till fältet Elev/Patient och välj eleven/patienten från listan.
  • Välj skolan/mottagning som du vill flytta eleven/patienten till i menyn
  • Om du flyttar inom skolan, kan du välja skolklass eleven ska flyttas till från listan Flytta till skolklass.
  • Om du markerar Hantera konflikt genom sammanslagning så kommer en eventuell elev/patient med samma personnummer på mottagningen att slås samman med denna elev/patient. Obs! Om du väljer detta alternativ och eleverna/patienterna sammanfogas är det inte längre möjligt att skilja dem från varandra. Du kan lämna fältet omarkerat och komma tillbaka till det här steget senare, om det behövs.
  • Tryck Kontrollera knappen.

2. Kontrollera

• Om förflyttningen är Giltig, trycka på Flytta elev/Flytta patient.
  • Om förflyttningen är Ogiltig, klicka på Föregående och kontrollera dina uppgifter.
  • Om eleven/patienten har elevärenden/patientärenden som inte säkert kan flyttas över till målorganisationsenheten, är förflyttningen ogiltig. Ärenden måste tas bort/avklaras först för att överföringen genomförs.

3. Flytta elev

• Patienten kommer att förflyttas, här får du rapporten om förflyttningen.
  • Klicka på Klar för att stänga guiden.