Hur utför jag en elev/patientimport?

Obs! För att kunna utföra en elev/patientimport så krävs att du är administratör för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta en administratör eller din produktägare, om du själv är administratör eller produktägare, kontakta ProReNata.

Sidan för elev/patientimport når du genom att:

1. Gå till skolan/mottagningen som du vill importera elever/patienter till och väljer fliken Aktiva elever/Aktiva patienter.
  2. Klicka på Importera elever/Importera patienter.Ska_rmavbild_2018-10-10_kl._11.33.28.png
  3. Elev/Patientimport-guiden öppnas för att guida dig genom importen.

Alternativt:

1. Gå till Din organisation i sidhuvudet och välj Organisationsöversikt i knappraden.
  2. Välj Patient/Elevimporter. Här kan du överblicka utförda importer av elever/patienter.Välj
  3. Ny elevimport/Ny patientimport för att starta importguiden.Ska_rmavbild_2018-10-10_kl._11.34.40.png

Importfil guide

För att utföra en elev/patientimport får du hjälp från importguiden som tar dig igenom 4 steg. Du har en kort förklaring för varje steg på vänster sida av guiden.

1. Ska_rmavbild_2018-10-10_kl._11.29.26.png

1. Importinformation

• Välj skolan/mottagning som du vill importera elever/patienter till i menyn Skola/Mottagning.
  • Välj vilket läsår importen gäller i menyn Läsår. Det nuvarande läsåret är förvalt.
  • Välj vilket format filen har i menyn Filformat.
  • Om samtliga elever/patienter i organisationsenheten som inte återfinns i importfilen ska arkiveras automatiskt, markera kryssrutan Arkivera patienter som inte återfinns i importfilen.*
    (Om du vill använda den tidigare funktionen Ersättningsimport kontakta ProReNata support.)
  • Om importen ska göras till en gymnasieskola och årskurserna är angivna i filen som 1, 2, 3 snarare än 10, 11, 12 så kan du kryssa i Hantera som gymnasieskola. ProReNata Journal kommer då att hantera årskurs 1, 2, 3 och 4 som gymnasieårskurser och inte grundskoleårskurser. (Detta alternativ kommer endast att visas om skolan har skolnivå Ospecificerad du kan läsa mer om skolnivåer här
  • Klicka Ladda upp fil knappen.

2. Ladda upp fil

• .
  • Klicka på Kontrollera filen.

3. Kontrollera filen

• Filen håller nu på att kontrolleras av servern och du kan i det här steget se eventuella fel innan du fortsätter och importerar filen. Elever/patienter från rader som är giltiga för import visas i tabellen Giltiga rader.
  • Om du väljer fliken Tomma/ogiltiga rader får du en översikt över tomma eller ogiltiga rader som kommer att hoppas över vid import.
  • Om du önskar att förbättra filen, måste du göra det i din textredigerare och ladda upp filen igen. Bara klicka på Föregående knappen, ladda upp importfilen på nytt och klicka på Kontrollera filen.
  • Klicka på Importera filen och bekräfta att du vill importera filen i dialogrutan som dyker upp.

4. Importera filen

• Importfilen håller på att importeras, detta kan ta några minuter, beroende på filens storlek.
  • Du kan avbryta en filimport om du klickar på Avbryt knappen och bekräfta att du vill avbryta filimporten i dialogrutan som dyker upp.
  • Importerade elever/patienter visas i tabellen.
  • Du kommer att få ett mail när importen är klar.
  • Tryck Klar knappen för att stänga guiden.

* Det finns möjlighet att exkludera en elev från att bli arkiverad vid arkiveringsimport . Läs mer om hur man gör här!