Skanna direkt till journalen

Obs! Skanning är inte automatiskt aktiverat för alla organisationer i ProReNata Journal. Om funktionen inte är aktiverad, kontakta i första hand en administratör i din organisation annars kontakta support@prorenata.se.

För att skanning direkt till journalen ska fungera behöver skannern vara TWAIN-kompatibel.

På grund av tekniska begränsningar stöder vi för närvarande inte skanningfunktionen i Apple Safari. Vi rekommenderar att använda Google Chrome eller Mozilla Firefox istället.

Hur du skannar direkt till journalen:

1. Gå till patientens journal och klicka på Ny anteckning.

2. Skrolla ner till sektionen Bifogade filer i den nya anteckningen och klicka på knappen Scanna. En dialogruta dyker upp med en vit ruta till vänster där dina inskannade bilder visas och funktionsknappar på höger sida. Om du inte har installerat skanning-pluginen så kommer du att få en förfrågan för att göra detta.
Se artikeln om att installera skanning-pluginen.

3. Klicka på knappen Scanna svartvitt eller Scanna färg för att skanna in en sida. Du kan klicka fler gånger för att skanna in fler sidor.

4. För att skanna ett dubbelsidigt original väljer du Arkmatare och Dubbelsidig scanning i menyn (Obs! Detta kan bara användas om din skanner stödjer dubbelsidig skanning).

5. Redigera inskannade sidor genom att klicka på Rotera markerade sidor eller Ta bort markerade sidor.

6. Kontrollera att alla inskannade sidor är korrekta och innehåller samma information som det ursprungliga pappersoriginalet.

7. När du är klar, klicka på Ladda upp för att ladda upp en PDF-fil med dina inskannade sidor.