Exportera kalendern till Outlook, iPhone, Google Calendar med flera

Prorenata Journal kan exportera din kalender till formatet icalendar som kan läsas av de flesta kalenderprogram, inklusive Outlook, iCal, Google Calendar och kalenderprogrammet i till exempel iPhone och Androidtelefoner.

När du väljer att exportera en kalender så skapas en unik länk som du kan använda för att prenumerera på kalenderuppdateringar i ditt kalender program. Vem som helst som har tillgång till denna länk kan läsa din kalender! Det innebär att du bör hålla länken hemlig och om du tror att någon har kommit åt den så bör du gå in i Prorenata Journal och skapa en ny länk, den gamla länken kommer då att sluta fungera.

Hur du exporterar din kalender

1. Gå till kalendern i Prorenata Journal.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Exportera kalender.
  4. En dialogruta öppnas. Dra i reglaget vid Exportera kalender så att fältet visar Ja.
  5. Om du inte ser någon kalenderlänk eller om du vill skapa en ny, klicka på knappen Skapa ny kalenderlänk.
  6. Markera hela kalenderlänken och kopiera den.
  7. Klicka på Spara eller Avbryt när du är klar.
  8. Gå till ditt kalenderprogram och välj prenumerera på kalender, klistra in kalenderlänken där, se instruktioner längre ner för olika kalenderprogram.

Begränsningar

Kalenderexporten uppdateras kontinuerligt, cirka var femtonde minut baserat på inställningarna i ditt kalenderprogram. Det kan också vara så att kalenderhändelser som lagts till i Prorenata Journal inte syns i ditt kalenderprogram förrän efter ett tag. Pröva då att uppdatera kalendrar i ditt kalenderprogram.

Av sekretesskäl så syns inte mer än titel och kategori på dina kalenderaktiviteter när du exporterar dem. Du kan alltså inte se kopplade patienter eller närmre beskrivning av aktiviteten.

Instruktioner för olika kalenderprogram