Exportera kalendern till Outlook, iPhone, Google Calendar m fl

ProReNata Journal kan exportera din kalender till formatet icalendar som kan läsas av de flesta kalenderprogram, inklusive Outlook, iCal, Google Calendar och kalenderprogrammet i till exempel iPhone och Androidtelefoner.

När du väljer att exportera en kalender så skapas en unik länk som du kan använda för att prenumerera på kalenderuppdateringar i ditt kalender program. Vem som helst som har tillgång till denna länk kan läsa din kalender! Det innebär att du bör hålla länken hemlig och om du tror att någon har kommit åt den så bör du gå in i ProReNata Journal och skapa en ny länk, den gamla länken kommer då att sluta fungera.

För att exportera din kalender gör du så här:

1. Gå till kalendern i ProReNata Journal.
  2. Klicka på Exportera kalender.
  3. En dialog kommer upp, klicka i kryssrutan Exportera kalender.
  4. Om du inte ser någon kalenderlänk eller om du vill skapa en ny, klicka på knappen Skapa ny kalenderlänk.
  5. Markera hela kalenderlänken och kopiera den.
  6. Gå till ditt kalenderprogram och välj prenumerera på kalender, klistra in kalenderlänken där, se instruktioner längre ner för olika kalenderprogram.

Begränsningar

Kalenderexporten uppdateras kontinuerligt, ca var femtonde minut baserat på inställningarna i ditt kalenderprogram, men det kan vara så att kalenderhändelser som lagt till i ProReNata inte syns i ditt kalenderprogram förrän efter ett tag. Pröva då att uppdatera kalendrar i ditt kalenderprogram.

Av sekretesskäl så syns inte mer än titel och kategori på dina kalenderaktiviteter när du exporterar dem. Du kan alltså inte se kopplade patienter eller närmre beskrivning av aktiviteten.

Instruktioner för olika kalenderprogram

• Outlook för Windows eller Mac - Se denna artikel (engelska) under "Add an Internet Calendar Subscription to Outlook"
  • outlook.com - Se denna artikel, under rubriken "Prenumerera på en kalender"
  • Apple iCal (iPhone och Mac) - Se denna artikel Lättast gör du prenumerationen på datorn och synkar över den till telefonen via iCloud,
  • Google Calendar - Se denna artikel. Notera att det kan ta upp till åtta timmar innan Google uppdaterar kalendern efter att du har lagt till en händelse i ProReNata. Obs! Google Calendar kan det dock ibland dröja flera dagar innan ändringar syns.