Systemkrav

• Dator (Mac eller Windows-PC)
  • Internetuppkoppling 1 Mbit/s, responstid < 1,5 sek
  • Acrobat Reader eller annan PDF-läsare behövs för att kunna skriva ut. Programmet kan du ladda ner gratis från http://get.adobe.com/se/reader
  • Ledig USB-plats för USB-nyckeln (YubiKey-nyckel) om du använder det för att logga in
  • Bildskärmsupplösning på datorn på 1024 x 768 eller högre
  • Uppdaterad webbläsare (se nedan)
  • För att skanna krävs lokalt installerad skanner med TWAIN-kompatibel drivrutin samt möjlighet att installera ett lokalt program (msi-fil kan erhållas från support@prorenata.se för central installation). (Det ska inte vara en nätverksskanner.)

ProReNata Journal har stöd för följande webbläsare:

• Google Chrome senaste version och två tidigare versioner
  • Mozilla Firefox senaste version och två tidigare versioner
  • Apple Safari 10.0 och högre
  • Microsoft Internet Explorer 11 och högre
  • Microsoft Edge 12 och högre
  • iPad med iOS 10.0 och högre
  • Android 6.0 och högre (vi rekommenderar att du använder webbläsaren Google Chrome)

Vi rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen av webbläsare.

Krav för IT-miljö

• Följande domäner behöver vara tillgängliga:
    • journal.prorenata.se (grunddomänen)
    • pin-files-production.s3.amazonaws.com (användarfiler)
    • cdn.ravenjs.com (monitorering)
    • js.pusher.com (realtidstjänst)
    • ws-eu.pusher.com (realtidstjänst)
    • stats.pusher.com (realtidstjänst)
    • js-agent.newrelic.com (monitorering)
    • bam.nr-data.net (monitorering)
    • assets.zendesk.com (support)
    • journal.zendesk.com (support)
    • v2.zopim.com (support)
    • jp02-zopim.com (support)
  • E-post behöver kunna tas emot från noreply@prorenata.se och support@prorenata.se, all e-post skickas från IP-adress 198.2.133.156
  • Skanner kräver TWAIN-kompatibel drivrutin, lokalt installerad skanner och skanning-programmet Dynamic Web TWAIN (msi-fil kan erhållas från support@prorenata.se). Mer information om Dynamic Web TWAIN installation finns här(Det ska inte vara en nätverksskanner.)
  • Portarna 18618 och 18619 behöver vara öppna lokalt (endast för localhost) för skanningen, mer info här.
  • Anrop från ProReNatas servrar görs generellt från IP-adress 79.125.111.184