Hur loggar jag in med YubiKey-nyckel/inloggningsnyckel?

För att logga in med YubiKey-nyckeln/inloggningsnyckeln

1. Gå till https://journal.prorenata.se
  2. Välj YubiKey som inloggningsmetod.
  3. Sätt in YubiKey-nyckeln i en USB-port, kontrollera att symbolen på nyckeln börjar lysa. Om dioden inte lyser, kontrollera att YubiKey-nyckeln sitter i en USB-port på datorn och sitter på rätt håll. Pröva eventuellt att vända på nyckeln.
  4. Kontrollera att textmarkören står i rutan vid texten .
  5. Tryck på knappen på nyckeln, kontrollera att en engångskod matas in i rutan vid texten
  6. Nu ska det stå Välkommen och ditt namn.
  7. Skriv in ditt lösenord (lösenordet skapas via länk i mail).
  8. Klicka på Logga in-knappen eller Enter-tangenten.
  9. Nu ska det stå Laddar ProReNata Journal och du ska snart vara inne i journalen.

Obs! Om du jobbar med iPad 3 eller nyare (iPad 4, Air, etc) behöver du att använda engångskod via sms för att logga in i systemet.