Bifoga en fil till en anteckning

Hur du bifogar en fil till en anteckning

1. Skapa en ny anteckning (se hur gör jag för att skriva i journalen).
  2. Skrolla ner till botten av anteckningsformuläret till rubriken Bifogade filer.
  3. Klicka på knappen Välj fil.
  4. Webbläsaren låter dig välja en fil från din dator eller t.ex. ett USB-minne.
  5. Filen laddas upp, om det går försöker Prorenata skapa en miniatyrbild av filen (fungerar bäst för bilder och PDF-filer).
  6. Om du vill ta bort filen så klickar du på knappen Ta bort bredvid filen. När anteckningen är signerad kan du inte längre ta bort filen.

Om du använder någon av webbläsarna Google Chrome, Firefox eller Safari eller Internet Explorer version 10.0 (Observera att denna webbläsare inte stöds efter den 10 september 2020) eller senare så kan du även i steg 3 välja att dra en fil från till exempel skrivbordet i Windows eller på Mac:en och släppa på området där det står Dra och släpp filer här för att ladda upp

Prorenata Journal stödjer följande filformat:
  • Word (doc, docx)
  • Rich Text Format (rtf)
  • Open Office (dot, ods, odp)
  • Text (txt)
  • Excel (xls, xlsx)
  • PDF (pdf)
  • Powerpoint (ppt, pptx)
  • Images (gif, jpeg, png, tif)

Om du vill förhandsgranska bifogade filer klicka på +/- tecken vid filen så öppnas/stängs en förhandsgranskning av den bifogade filen. Ska_rmavbild_2020-04-17_kl._14.52.10.png

Via hanteringsmenyn kan du:

• Dela via Prorenata Fildelning
  • Öppna i fönster
  • Ladda ner original
  • Expandera alla (om det finns flera bifogade filer)
  • Stäng alla (om det finns flera bifogade filer)