Bifoga en fil till en anteckning

För att bifoga en fil till en anteckning gör du så här:

1. Skapa en ny anteckning (se hur gör jag för att skriva i journalen).
  2. Scrolla ner till botten av anteckningsformuläret till rubriken Bifogade filer.
  3. Klicka på knappen Välj fil.
  4. Webbläsaren låter dig välja en fil från din dator eller t ex ett USB-minne.
  5. Filen laddas upp, om det går så försöker ProReNata skapa en miniatyrbild av filen (fungerar bäst för bilder och PDF-filer).
  6. Om du vill ta bort filen så klickar du på knappen Ta bort bredvid filen. När anteckningen är signerad kan du inte längre ta bort filen.

Om du använder någon av webbläsarna Google Chrome, Firefox eller Safari eller Internet Explorer version 10.0 eller senare så kan du även i steg 3 välja att dra en fil från till exempel skrivbordet i Windows eller på Mac:en och släppa på området där det står Dra och släpp filer här för att ladda upp. Denna funktion är tyvärr inte anpassad för Internet Explorer version 9.0 eller lägre på grund av begränsningar hos den webbläsaren.

ProReNata Journal stödjer följande filformat:
  • Word (doc, docx)
  • Rich Text Format (rtf)
  • Open Office (dot, ods, odp)
  • Text (txt)
  • Excel (xls, xlsx)
  • PDF (pdf)
  • Powerpoint (ppt, pptx)
  • Images (gif, jpeg, png, tif)

Om du vill förhandsgranska bifogade filer, klicka på filen i journalen för att öppna en dialogruta där du kan hämta filen som PDF-filen eller ladda ner originalet.