Arbeta med urklipp

Du kan använda ProReNata Journals urklippsfunktion för att kopiera och klistra in anteckningar. Du hittar urklippsikonen till höger om sökfältet i menyraden. Urklipp kan du använda för att t. ex. göra en anteckning på flera patienter, kopiera en anteckning från en journal till en annan eller göra flera anteckningar i rad av samma typ i en journal. Du kan ha upp till fyra anteckningar i urklippet samtidigt.

För att kopiera en anteckning till urklippet:

1. Gå till anteckningen.
  2. Klicka på hanteringsmenyn v. Välj Kopiera till urklipp.

Om anteckningen som du kopierar har en annan händelsetid, öppnas en dialogruta där du kan välja om du vill använda anteckningens händelsetid (Använd anteckningens tid knappen) eller tiden när den klistras in (Använd nuvarande tid-knappen).

Obs! När du kopierar en anteckning med en bifogad fil så kopieras inte den bifogade filen.

För att klistra in en anteckning från urklippet så gör du så här:

1. Gå till journalen.
  2. Klicka på urklippsikonen i sidhuvudet.
  3. Klicka på den kopierade urklippsanteckning som du vill kopiera in.
  4. Välj var du vill kopiera in anteckningen.
  5. Kontrollera anteckningen (t.ex. händelsetid, ansvarig, innehåll).
  6. Klicka på Spara eller Spara och signera-knappen.
  7. Om du vill tömma urklippet, klicka på den lilla anteckningsikonen:
Om du vill att urklippet ska vara öppet lite längre så kan du klicka på den lilla nålen i urklippets högra hörn.