Hur du skapar och arbetar med checklistor

Modulen Checklistor måste vara aktiverad för din organisation för att arbeta med checklistor.
OBS! Vi rekommenderar att ni inte använder denna funktion för uppgifter som Vaccination, Hälsokontroller eller annan medicinsk information då checklistor inte följer sekretessinställningarna i systemet.

Hur du skapar en checklista

1. Gå till skolklassens sida.
  2. Klicka på fliken Checklistor.
  3. Klicka på knappen Ny checklista.
  4. Välj en av de färdiga checklistorna eller välj Egen checklista... för att skriva en egen checklista i menyn.

Din lista är nu skapad. Klicka på v funktionshanteringsmenyn till höger om listnamnet för att välja bland följande funktioner

• Visa på skrivbordet
  • Markera alla klara
  • Markera alla pojkar klara
  • Markera alla flickor klara
  • Avmarkera alla
  • Byt namn (på checklistan)
  • Ta bort lista

Om du vill arbeta med en checklista så kan du lägga den på skrivbordet tillfälligt.

Hur du lägger till en checklista på skrivbordet

1. Gå till skolklassen.
  2. Klicka på fliken Checklistor.
  3. Om du inte har någon checklista så kan du skapa en först.
  4. Klicka på Ny checklista.
  5. Klicka på v hanteringsmeny-knappen bredvid checklistans namn.
  6. Välj Visa på skrivbordet.
  7. Checklistan visas nu på skrivbordet tills du loggar ut.
  8. Om du vill ta bort checklistan så kan du klicka på v hanteringsmeny-knappen på listan på skrivbordet och välja Ta bort från skrivbordet.

Hur du tar bort en checklista

1. Gå till skolklassens sida.
  2. Klicka på fliken Checklistor.
  3. Gå till checklistan som du vill ta bort.
  4. Klicka på v hanteringsmenyn till höger om listnamnet och välj Ta bort lista.
  5. Bekräfta genom att klicka på Ja, ta bort listan.