Redigera en skolklass

För att kunna redigera en skolklass behöver du ha rätt behörighet.

Så här öppnar du redigeringsdialogen:

1. Tabellen under fliken Klasser på den aktuella skolan genom att på aktuell skolklass klicka på v pilen till höger i den aktuella raden. Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Redigera skolklass.
  2. Skolklassens sida genom att klicka på redigeringspennan bredvid skolklassens namn
  3. Skolklassens sida genom att klicka på pilen till höger om redigeringspennan och i funktionsmenyn välja Redigera skolklass.
  4. Organisationsenhetens översiktssida (om du har gruppen markerad som utvald) genom att klicka på v pilen till höger i den aktuella raden under Dina utvalda skolklasser. Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Redigera skolklass.

I redigeringsdialogen kan du ändra följande information:

• Skolklassens namn
  • Mentor
  • Årskurs
  • Läsår

Klicka på x Avbryt eller (Esc) om du vill stänga ner dialogen.

Klicka på Spara eller (Ctrl + Enter) (Windows) eller (Command+Enter) (Mac) för att lägga till uppdaterad information till skolklassen.