Redigera en skolklass

För att kunna redigera en skolklass behöver du ha rätt behörighet.

Hur du öppnar redigeringsdialogen

Du kan redigera en skolklass via något av följande alternativ:

• Gå till Din organisation, välj skola. Under fliken Klasser på den aktuella skolan finns en tabell,  klicka på funktionsmenyn v till höger i den aktuella raden. En funktionsmeny öppnas där du klickar på Redigera skolklass.

• Gå till skolklassens sida, klicka på redigeringspennan bredvid skolklassens namn.

• Gå till skolklassens sida och klicka på v pilen till höger om redigeringspennan. Välj Redigera skolklass i funktionsmenyn.

• På organisationsenhetens översiktssida (om du har gruppen markerad som utvald) kan du klicka på v pilen till höger i den aktuella raden under Dina utvalda skolklasser.Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Redigera skolklass

I redigeringsdialogen kan du ändra följande information:

• Skolklassens namn
  • Mentor
  • Årskurs
  • Läsår

Klicka på x Avbryt eller (Esc)om du vill stänga ner dialogen.

Klicka påSpara eller (Ctrl + Enter) (Windows) eller (Command+Enter) (Mac) för att lägga till uppdaterad information till skolklassen.