Ta bort en skolklass

För att kunna ta bort en skolklass behöver du ha rätt behörighet.

Hur du tar bort en skolklass

Det går att ta bort en skolklass via något av följande alternativ:

• Gå till Din organisation och välj skola. På skolans översiktssida, klicka på fliken Klasser. Klicka på pilen till höger i den aktuella raden. Då öppnas en funktionsmeny där du klickar på Ta bort skolklass. Bekräfta genom att sedan välja Ja, ta bort skolklass eller på Nej, avbryt för att avbryta.

• På skolklassens sida kan du ta bort skolklassen genom att klicka på v pilen till höger om redigeringspennan. Välj sedan Ta bort skolklassKlicka sedan på Ja, ta bort skolklass för att bekräfta eller på Nej, avbryt för att avbryta.

• På organisationsenhetens översiktssida (om du har skolklassen markerad som utvald) kan du ta bort klassen genom att klicka på v pilen till höger i den aktuella raden under Dina utvalda skolklasser. En funktionsmeny öppnas, klicka på Ta bort skolklassKlicka sedan på Ja, ta bort skolklass för att bekräfta eller på Nej, avbryt för att avbryta.