Hantera organisationens YubiKey-nycklar

För att kunna koppla en YubiKey krävs det att du är minst underadministratör för din organisation. Om du inte är det, men vill bli det, kontakta en administratör eller din produktägare, om du själv är administratör eller produktägare, kontakta ProReNata på support@prorenata.se.

Registrera ny YubiKey-nyckel

1. Gå till Din organisation och välj Organisationsöversikt in knappraden.
  2. Klicka på Registrera ny YubiKey-nyckel.
  3. Sätt i YubiKey-nyckeln i en USB-port och kontrollera att pekaren är placerad i rutan Nyckelkod.
  4. Tryck på YubiKeyens knapp som lyser grönt för att generera en nyckelkod. Nyckelkod kommer att genereras och dialogrutan försvinner.

Redigera YubiKey-nyckel

1. Gå till Organisationsöversikt och välj sedan YubiKeys.
  2. Klicka på hanteringsmenyn för nyckeln som du vill redigera.
  3. I dialogrutan som dyker upp kan du generera en ny nyckelkod, koppla YubiKey-nyckeln till en användare eller avaktivera Yubikey-nyckeln.
  4. Klicka på Spara.

Alternativt kan du välja Koppla till användare i hanteringsmenyn för att koppla nyckeln till en användare, välj Frikoppla nyckeln för att avkoppla YubiKey från en användare (utan att koppla nyckeln till en annan användare) eller tryck på Avaktivera/Aktivera knappen för att avaktivera/aktivera nyckeln. Var observant att inaktiva nycklar kan ej användas för inloggningen.

Ta bort YubiKey-nyckel

1. Gå till Organisationsöversikt och välj sedan YubiKeys.
  2. Klicka på hanteringsmenyn för nyckeln som du vill ta bort och välj Ta bort YubiKey-nyckel.
  3. Bekräfta genom att klicka på Ja, ta bort YubiKey-nyckel.