Uttalshjälp av namn

I ProReNata Journal finns möjlighet att få hjälp med uttal av namn. Möjligheten är tillgänglig för patienten/elevens namn såväl som vårdnadshavare/kontaktpersons namn. Funktionen är en inköpt tjänst från NameShouts och om uttalshjälp saknas för ett specifikt namn finns möjlighet att skicka in önskemål direkt till NameShoutsHär finner ni tillgängliga språk: https://www.nameshouts.com/

För att få hjälp med uttal av namn gör du så här:

1. Gå till patientens/elevens översiktssida.
  2. För muspekaren till för- eller efternamn. När musen står på ett namn visas symbolen speaker-volume.png direkt till höger om namnet.
  3. Klicka på namnet och en dialogruta öppnas.
  4. I dialogruta som dyker upp ser du de språk där uttalsförslag finns tillgängligt, t.ex Uttala på Svenska.
  5. Klicka på namnet och lyssna.